9 tips der kan hjelpe deg med å arbeide motivasjonen frem!


Det er visst ingen hemmelighet at motivasjon og det å hjelpe andre med å skape motivasjon legger mitt hjerte nært. Derfor skal du i dag få noen enkle effektive tips til å skape motivasjon. Uansett hvilke drømmer eller mål du har, vil disse tips kunne hjelpe deg med å innfri dem, gjerne før enn siden.

Utgangspunktet for å prate om motivasjon er ofte at vi ønsker oss mer motivasjon, vi vil gjerne oppnå noe og derfor ønsker vi å tilegne oss det som skal til få å nå det. Så inngangen er altså en form for endring, å bevege seg hen i mot noe nytt. Det betyr, at når praten går på motivasjon, det å være motivert eller å bli motivert, må det nesten starte med at du har et ønske, et mål om å nå noe eller få noe du ikke har i dag, eller å få mer av det du har i dag.

Å prate om motivasjon starter altså med andre ord med å drømme, med å ville noe, med å ønske noe, med å ha et mål.

Her skal du få ni punkter som jeg vet, hvis du gir det en sjanse og lysten og viljen er stor nok, vil hjelpe deg.

God fornøyelse.

1. Ventetiden er slutt

Jeg skal først sikre meg…. Jeg vil vente til tiden er rett….. og mange andre ”sette tingene på vent” overbevisninger hjelper ikke noe som helst. Å sette drømme og mål på stand by, hjelper deg ikke til å komme videre. Tvert i mot! Tiden fortsetter med å gå selv om du står stille.

Så spør deg selv:     Hvis ikke nå, når da?

Overvei dernest:     Hva er det som gjør jeg ikke handler på det jeg gjerne vil? Hva er et første naturlig stek jeg kan iverksette for å ta det første(viktigste skritt) allerede i dag?

2. Mennesker har gjort mer, med mindre!

Husk på dette hver gang du føler alt er i mot deg og det virker som om ingenting oppnås og at du samtidig føler at du ikke har det, det krever. Du ikke bare har det der kreves, du har mest sannsynlig mye mer enn mange andre suksessfulle mennesker hadde før deg. Mange andre har gjort store ting med veldig lite.

 Det krever ofte ikke mye penger, store mengder med tid, voldsom research eller andre ting, som du sikkert går og tror. Det krever egenlig tro, lyst og vilje fra deg for å komme i gang.

3. Make it a game!

Gjør oppgavene dine, arbeidet dit til en lek, en konkurranse med deg selv eller involver andre. Konkurranse er morsomt for det fleste, de er utfordrende og de er ofte motiverende i seg selv. Jo mindre oppgave, jo mer konkurranse. Uansett om de gjelder oppvasken, bilvasken, å klippe gressplenen eller hva det nå måtte være. Make it a game! Skap en situasjon der du kan overgår deg selv neste gang du skal gjøre det.

4. Ha det artig!

Å ha det artig får oss mennesker til å flire litt, det frembringer den der spesielle følelsen av, dette må jeg gjøre mer av. Gjør derfor ting du syntes er artig og de ting du syntes er mindre artig, gjør du artig på en annen måte. Husk alltid på HVORFOR det er du gjør det du gjør! Det vil hjelpe til å ”finne” det artige frem.

5. Skriv ned

Gjør det til en god vane å skrive ting ned. De fantastiske ideer har det med å komme når du minst venter det og da er det greit å kunne skrive det ned. For det å huske er vi mennesker ikke voldsom gode til, eller vi klarer som oftest ikke å huske 3-4 uker tilbake, i hver fald ikke detaljert.

Ved å skrive ting ned får du ofte beskrevet den utvikling der skjer mer korrekt, fremfor om du TROR du husker hva som hendte for 3-4 uker siden. Dette gir deg bedre mulighet til å komme videre på den beste og mest naturlige måte. Det gir motivasjon i seg selv.

6. Giv-slip-på mål

En god måte å komme videre hen i mot det du gjerne vil, kan ofte være å gi slipp på noe du bestandig eller ofte har gjort. Ting du ikke lengre har lyst å gjøre av en eller annen årsak. For eksempel å slutte å røyke, slutte å spise sukker, slutte å gjøre en ting på en bestemt måte eller hva det nå måtte være

statistics, the number of men with moderate and complete buy viagra the Importance of Communication.

. Vi mennesker har alle noe vi ønsker å gi slipp på.

Fortell dette til andre, si det høyt så dine nærmeste kan hjelpe deg til å skape suksess. Søk hjelp og du vil få hjelp.

7. Vil-gjerne-oppnå mål

Det samme gjelder for denne motsatte type mål. Vi har alle noe vi gjerne vil oppnå, noe vi ikke har i dag. Forfremmelse, starte å trene 3 ganger i uka eller andre ting du gjerne vil oppnå. Del igjen disse med kolleger, venner, familie. Gjør dem i stand til å bakke deg opp og hjelpe deg. Det vil hjelpe uansett om du slit eller om du er i god rute. Oppbakking er alltid motiverende.

8. Vær nysgjerrig

Spør hvordan andre har oppnådd noe du gjerne vil oppnår. Lær av andre og utfør det med din personlighet. Å spørre er en styrke og kan være den største og viktigste hjelpen du trenger. Det er helt misforstått at det er et ”nederlag” å spørre. Det er en veldig stor styrke! For hvorfor ikke? Det vil jo hjelpe deg og der jo ikke noen grunn til å oppfinne alt selv, når nu andre har brukt tid og energi på å finne svaret.

Spør hva som motiverer andre. Kanskje du kan bruke noe av det samme.

Alle har lyst å fortelle sine suksesshistorier og dele dem med deg!

9. Aksept – beslutt – gi slipp

Du må akseptere tingenes tilstand. Aksepter situasjonen som den er, for den er jo liksom sånn uansett. Å akseptere ting gir forståelse og ro, ro til å tenke og til å beslutte. Du må nemlig beslutte deg for å for å ta tak i noe, gjøre noe, gjøre det du ønsker. Denne beslutning er mye enklere når du har akseptert din nåværende tilstand. Nå kan du gi slipp og gå videre.

Husk: Alle tilvalg medfører fravalg. Det må du forstå og akseptere.

Stay Motivated!