Styrk det mentale og oppnå mere fremgang

Vedvarende suksess, uansett form eller område i livet, er aldri en tilfeldighet. Det er et resultat av

positive overbevisninger og holdninger som igjen styrker våre ferdigheter og handlinger. Og som tilslutt gir oss suksess og gode resultater.

Prestasjonsutvikling handler om å optimere bruken av din viten og dine ferdigheter på en konstruktiv måte slik du kommer raskere fremover. Det handler ikke om å jakte målet, men om å jakte forutsetningene og prestasjonene som skal bringe deg i mål.

Dette gjelder i idretten, i salg, i ledelse og for ungdommer. Det gjelder i livet generelt.

Min primære oppgave er å hjelpe deg til å ha klare mål og en klar og tydelig plan slik du kan med ro og overskudd kan jobbe med å utvikle deg som utøver og ikke minst takle det press og de utfordringer livet som idrettsutøver fører med seg. Jeg hjelper med å sikre at du som utøver får de verktøyene du trenger for mentalt å kunne være sterk og dermed øke sannsynligheten for å prestere best mulig.

Bygg en mental verktøykasse

Jeg jobber med alle de utøvere som ønsker å prioritere sporten sin i hverdagen slik de kan bli best mulig. Du må dog være villig til å investere tid i dette. Jeg jobber som minimum et år ad gangen. Mentalutvikling, krever som al annen utvikling, tid og for at jeg skal kunne hjelpe deg, må du være dedikert og villig til å bruke den tiden du trenger for å bli god på og dermed mestre dette.

Hver prosess lever sitt liv, men jeg bruker å dele en utviklingsprosess inn i følgende overskrifter:

 • Hvem er du og hva ønsker du å prestere? Definisjon av mål og utviklingsområder.
 • Definere prestasjons-indikatorer. Din egen game-plan for å nå målene dine.
 • Inner Game. Opplæring i å takle den indre dialogen på en konstruktiv måte. Oppbygging av positive overbevisninger, motivasjon og selvtillit.
 • I trening og konkurranse situasjon.
 • Generell løpende utvikling, oppfølgning og evaluering.

Underveis lærer du å bruke din egen psykologi på en god måte. Du blir bevisst på styrkene dine, du lærer å fokusere på de gode tingene og derigjennom blir du bedre til å takle de utfordringer som vil komme på veien mot topp-prestasjoner.

Prestasjonsutvikling med meg er mer enn «tenk positiv, du er sterk, du skal nok klare den». Hos meg vil du få hjelp til å få en hjerne som er i toppform og som hjelper deg med å skape den fremgangen du ønsker!

Er du en ung utøver kan foreldrene sine også involveres i prosessen slik de kan hjelpe deg og bakke deg best mulig opp. Dette er naturligvis frivillig, men anbefales.

Jeg jobber typisk med utøvere fra 14 år og opp, og er du nysgjerrig på om dette er noe for deg selv eller barnet ditt, er du velkommen til å ta kontakt. Da skal jeg gjøre mitt beste på å oppklare dine spørsmål. Hver person og prosess er som nevnt forskjellig og jeg behandler naturligvis av samme årsak hver prosess forskjellig.

Slik kan et opplegg se ut

 • 15-20 telefon/skype samtaler a` 1-1,5 times varighet.
 • 12-15 korte samtaler på telefon/skype a` 10-20 min. varighet.
 • 5-10 face-to-face samtaler a` ca. 30-45 min. varighet.
 • 4-6 observasjoner i trening eller konkurranse a` 2-6 timers varighet.
 • Hjemmeoppgaver
 • Kvartals-vis evaluering. Er du/vi på rett spor?

Samtaler, kontroversjoner og observasjoner er sentrale punkter i en prestasjons-utviklingsprosess. Det er viktig å ha en systematisk tilgang til dette samt å skape god relasjon som kan bære også når ting blir vanskelig.

Det praktiske

Prisen varierer alt etter hvor utøveren bor, og hvilken prosess det velges. Men for en typisk prosess på et år, mer eller mindre med ovenstående innhold, vil prisen være fra ca. 10.000 kr, og oppetter. Er du nysgjerrig på dette opplegget vil jeg anbefale deg å kontakte meg. Da kan vi snakke om hvilket opplegg som passer til deg og din situasjon.

Jeg jobber med utøvere i hele verden. Jeg jobber på Norsk, dansk og engelsk.

Jeg jobber også med lag. Ønsker dere et opplegg for et lag tar vi en prat om det.

Referanser oppgis gjerne på forespørsel.