Det skjer for oss alle – vi gjør feil. Det er rett og slett slik at det ikke alltid går som ønsket og planlagt. Noen gjør en feil. Noen mål innfris ikke. Et prosjekt går i da.. Kunden bliver skuffet og så videre.

Hva gjør vi i slike situasjoner?

Mange plasser kommer der en umiddelbar reaksjon: Om det er mulig snakker vi ikke om det, gjemmer det under teppet, vi skjuler det rett og slett. Det er jo ingen grunn til å skilte med våre feil og mangler, eller?

Kan feilen ikke skjules går jakten inn på å finne de/den skyldige for der må jo plasseres et ansvar, noen må straffes.

Men vi kan faktisk bruke feilene vi gjør til noe bra og konstruktiv om vi ønsker det. Men da må vi tale åpent og ærlig om dem. Feilene vi skjuler lærer vi intet av. I beste fall får vi vondt i magen av å skjule de.

Om dere feire feilene deres, vil dere (ironisk nok) gjøre færre feil. Les min tidligere blogg om dette her og få noen gode eksempler.

Jeg har derfor en oppfordring/utfordring til dere: Finn en feil du nylig har gjort på jobben. Finn en eller flere kolleger og feier den feilen.

Nå utfordrer du en kollega til å gjøre det samme. Gi han noen dager til å finne en feil han kan feire og innkall da igjen kolleger til en seremoni der denne kollegas feil feires.

Dette gir arbeidsglede og det gir bedre resultater!