7 metoder til å overkomme din frykt for å feile


Selv-sabotasje er enhver atferd, tanke, følelse, eller handling som holder deg tilbake. Slik kan du slutte å sabotere deg selv.

Jeg tror at vi alle drømmer om å gjøre de tingene vi elsker aller mest – å føle seg i live og få det vi ønsker oss oppfylt på flest mulige områder i livet. Vi er her for å finne oppgaver og prosjekter som gir mening for oss, for å gjøre dette innholdsrike livet vårt levelig. Filosofen Richard Taylor sir våre liv er meningsløse – hva som gjør det meningsfullt er; viljen å lysten til å overleve.

Hvor mange av oss gjør ren faktisk disse drømmene våre til virkelighet? Utfordringen er at, ofte før vi overhodet får begynt å oppnå drømmen, begynner mange av oss å tvile på våre evner med henblikk på å gjøre det vi innerst inne virkelig elsker å gjøre, det som gir oss mest mening og glede. Vi er bekymret og nølende til å prøve noe annerledes enn det vi gjør nå, det på tross av annerledes betyr noe vi ville elske å gjøre.

Stemmen inni hodet vårt sir ofte; «Jeg har ikke tiden eller pengene . . .»

«Jeg sir følgende til meg selv når jeg er alene; Når du føler deg knust, ser dem rundt deg ut til også å være knuste. Når du gløder, snur det mørkeste seg om til lys. Når du har det vondt, sårer selv den trøst du blir tilbudt deg. Når du blomstrer, virker det som om feilene dine er akkurat de rette, perfekte.» – Bahauddin the drowned book: Ecstatic And Earthy Reflections Of The Father Of Rumi.

“You have to remember, fear is not real. It is a product of the thoughts you create. Don’t misunderstand me. Danger is very real. But fear is a Choice.”

Selv-sabotasje er enhver atferd, oppførsel eller tanke som holder oss vekk ifra det vi ønsker oss mest i livet. Motvilje fra vår egen side til å ta opp nye utfordringer er en karakteristisk egenskap hos mennesker som har en selv-saboterende atferd. Denne atferden stammer fra den konflikt som finnes mellom vårt bevisste sinns vilje og vår underbevissthets ønske – eller som Sigmund Freud ville beskrive det, vår identitet versus vårt ego – som manifestere seg selv i selv-saboterende mønstre.

Denne selv-saboterende atferd stammer fra vår frykt for å feile. Den overveldende følelse som vokser inni oss, som spiser oss innefra som sir «du kan ikke klare dette» er det som avskrekker oss fra å gå etter målene våre, ja fra å sette oss de målene, fra å oppnå storhet vi er født til å oppnå på hver vår måte.

Hva kan vi da gjøre for å slutte å selv-sabotere?

1.      HUSK AT DET Å ANGRE ER VERRE EN DET Å FEILE

Når jeg begynner å frykte å feile er der en ting som stopper min frykt i den spede begynnelse. Jeg tenker simpelthen på den fryktede og forferdelige følelse av anger.

«Når du ligger i sengen på kvelden og angeren kommer for å stjele nattesøvnen din;

«Jeg skulle ha . . .»

«Jeg kunne ha . . .»

«Om bare jeg . . .»

«Jeg skulle ønske jeg . . .»

… Da griper du en eller flere av dem og gjør dem om til «Jeg vil» velvidende at i morgen vil bli en bedre dag.» – L.R Knost.

En følelse som holder mye lengre og som er mye mer kraftfull enn frykt og anger.

2.      IDENTIFISER DEN EGENTLIGE ÅRSAKEN – ROTEN

Hvor stammer vår frykt for feil egentlig fra? Identifiseringen av den egentlige årsaken er det første steget mot å anerkjenne vår frykt og dermed øke sannsynligheten for å overkomme den. Jeg sitter meg ofte ned, lukker øynene mine, slapper av, tar noen dype åndedrag og prøver å forstå hvorfor jeg egentlig frykter det jeg gjør der og da. Jeg prøver å komme ansikt til ansikt med frykten, men i en rolig og åpen sinnstilstand. Å komme ansikt til ansikt med vår angst er den beste måte å overkomme beven og utsettelse.

3.      HOLD ØYNENE DINE PÅ MÅLET

Når jeg har indentifisert årsaken eller årsakene til min frykt retter jeg med det samme al min fokus på det jeg ønsker å oppnå – på målet mitt (det betyr da også du må ha et mål). Hver eneste gang en tanke som «jeg kan ikke klare dette fordi . . .» popper opp inni hodet mitt, prøver jeg å re-kalibrere meg selv, og rette fokus mot de små oppgavene og handlingene som vil ta meg hen imot mine overordnede mål. Skal vi overvinne frykten for å feile, må vi nødvendigvis rette al vår fokus mot det resultat vi ønsker oss. Desto mer vi kan fokusere på det ønskede slutt resultat, den ønskede slutt tilstand, desto mer utsletter vi pessimisme fra sinnet vårt.

4.      ANERKJENN DET DU ØNSKER Å UNNGÅ OG FOKUSER PÅ Å FLYTTE DEG FREMOVER

Når vi har skiftet tenkemåte fra å være et offer til å være den modige som ønsker å nå sin slutt destinasjon, må vi begynne å ta noen velvalgte handlinger. Når vi er bange fyller vi ofte dagene unødige handlinger for å unngå de reelle utfordringer. Denne unngåelse gjennom å ha det travelt med å gjøre unødige handlinger vil rettferdiggjøre vår manglende fremgang. For å flytte oss fremover må vi slutte å bruke store mengder av tid på likegyldige aktiviteter.

5.      ALDRI SI ALDRI

Vi drømmer for å gi oss selv håp. «Å stoppe å drømme – det er faktisk som å si at du aldri kan endre skjebnen din» – Amy Tan, The Hundred Secret Senses.

Vi trenger å spørre oss selv «hvor mye ønsker jeg å gjennomføre dette . . .?» Når dagen er gått er vi vår egen beste motivator! Å feile er en del av livet; Det er feil som gjør oss sterkere og mer motstandsdyktige og vedholdende i forhold til å nå målene våre.

6.      STOL PÅ DIN INDRE GUIDE

Rainer Maria Rilke skriver i Letters To A Young Poet;

“Works of art are of an infinite solitude, and no means of approach is so useless as criticism. Only love can touch and hold them and be fair to them. Always trust yourself and your own feeling, as opposed to argumentations, discussions, or introductions of that sort; if it turns out that you are wrong, then the natural growth of your inner life will eventually guide you to other insights. Allow your judgments their own silent, undisturbed development, which, like all progress, must come from deep within and cannot be forced or hastened.”

Det sir det hele. I øyeblikk av tvil og frykt, stoler jeg nå på min indre guide. Jeg tror på den har en løsning på alle problemene mine. Den indre guide er mer kraftfull en de ytre påvirkninger og har evnen til å frakoble min frykt fra målene mine. Mange av feilene mine kommer faktisk fra ikke å stole nok på meg selv.

7.      TÅLMODIGHET OG TRO ER BESTEVENNENE DINE

Ingen kan forutsi den endelige destinasjonen på noen områder i livet

– hypertensionincluding antidepressants and anti-psychotics, as well as How does cialis work?.

. Derfor, er den nest beste tingen å gjøre, å forbli cool og ha troen på oss selv og det vi gjør. Når som helst jeg føler jeg tar snarveier eller lengre om-kjørsler hen imot min ønskede destinasjon, prøver jeg alltid å minne meg selv på at reisen er min sti. Det er en reise full av topper og bunner, solskinn og regn. Denne tro tillater meg å utforske uprøvde territorier med større selvtillit. Jeg er rolig i forhold til å feile fremadrettet. Dette fordi, at selv når vi feiler, mister vi ikke alt, faktisk ofte ingenting – vi kan lære verdifulle leksjoner, og bygge fundamentet for våre neste kapitler av livet.

Opprettholder vi en «jeg kan og vil» innstilling, hjelper det oss til aldri å gi oss selv opp. Det tillater oss å lade opp igjen, re-investere i oss selv gjennom å ned-smelte vår frykt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *