Mål, det er da noe man scorer på!


Hvorfor gjør du egentlig hva du gjør? Har du tenkt over det?

Jeg har hele livet mitt strebet etter å vinne i al jeg har gjort. Noen gange med suksess og andre gange med mindre suksess.

Som barn ville jeg vinde når vi syklede på våre små sykler ute på veien. I dag vil jeg stadig bruke minst mulige slag på golfbanen og vil også score og helst vinne til old boys håndball.

Jeg tror bare jeg syntes det er artig å vinne – men hvorfor?

Hvorfor går vi på jobb hver dag?

Hvorfor oppdrager vi barna våres på den måten vi gjør?

Hvorfor omgås vi de mennesker vi gjør?

HVORFOR?

Har du for nylig stilt deg selv spørsmålet – Hvorfor gjør jeg de ting jeg gjør? Hva er målet og meningen for meg her i livet?

Min påstand er, hvis du har skapt et motiverende HVORFOR så kommer det nødvendige HVORDAN automatisk til deg. Med det mener jeg, at hvis målet er det du VIRKELIG gjerne vil, så vil du også automatisk finne frem til hva der må til for å nå målet.

Hvorfor er ganske enkelt den viktigste kilde til langtidsholdbar motivasjon.

Mennesker er ikke dovne!

Vil du da ”ofre” det som kreves?

Mange mennesker har ikke klare og tydelige mål for hva de egentlig gjerne vil. Vi mennesker er ikke dovne, vi har bare ikke definert hvorfor vi gjør det vi gjør – vi har for ubetydelige mål, eller for manges vedkommende INGEN mål.

For å sette deg et mål må du vite hva du gjerne vil. Jeg mener hva DU gjerne vil og ikke hva omgivelsene sir du gjerne vil..

Bestem selv

Hva er din drøm for livet ditt? Hva er det DU virkelig gjerne vil?

Sørg for å definere dette som det første.

Hva vil jeg?

Hvorfor vil jeg det?

Begrensede tanker fører til et begrenset liv og nettopp derfor er det viktig at du selv tar ansvar for å tenke ambisjoner og her tenker jeg på de indre ambisjoner. La ikke andre sette dagsordenen – Sett den selv!!

Tenk stort – Ta ansvaret for ditt eget liv betyr det egentlig. Drømmer du om noe stort, og stort er det der betyr noe for deg, så skal du aldri være redd for å navigere etter det. Velg retningen du ønsker å gå og følg da retningen.

Janteloven kan være en hindring i noen sammenhenge i forhold til dette med å drømme og sette seg høye mål. Denne lov skaper middelmådighet og er styret av frykt og forteller deg du ikke skal tro du er noe. Men den eneste du jo egentlig ønsker å være noe for i forhold til å drømme om å nå høye måler jo deg selv – eller bør være det da

benefits, risks, and costs of the available treatment strategies generic cialis initial diagnostic work-up and evaluation. This evaluation.

. Så trenger du å bry deg om denne lov? Nei vel, så bare glem den. Ja hvem har egentlig bestemt at denne lov gjelder?

Noen tenker at, når man setter høye mål så har man jo også risikoen for å feile, risikoen for å mislykkes. Det er også sant, men har du ikke det uansett? Jeg tror ikke på at noen går gjennom livet uten nederlag i en eller annen grad. I så fald kan du jo like greit sette deg noen mål og prøve å oppnå dem.

Nå hvor du har funnet ut av hva du vil, må du begynne å gi din hjerne de rette bildene. Bilder der er positive og som støtter deg i å nå målet ditt. Det er sådan at hjernen er en stor muskel der responderer på de signaler den får. Får den negative signaler, reagerer den på dem, får den positive og støttende signaler reagerer den på dem. Når vi har besluttet oss for å gjøre noe så begynner hjernen å tiltrekke ting den behøver for å nå det den bliver fortalt den skal nå. Gravide kvinner ser barnevogner og babyer over alt. Skal du kjøpe en ny bil, og du tenker en Volvo, så ser du Volvo’er over alt. Mål tiltrekker altså det der får dem til at gå i oppfyllelse.

Tror du det fungerer omvendt også? De mennesker der ved mest om hva de ikke vil ha får ofte mest av det de ikke vil ha. Så JA, det fungerer også omvendt….

Så fokuser på det du gjerne vil ha, og søk det der støtter deg i å nå det.

Sett deadlines – lav en målstrek

Målsetninger er drømme med deadlines. Fremtiden skapes av deg og drømmene legger i fremtiden. Ved å drømme og sette mål, gjør du deg i stand til å strekke deg lengre enn du trodde du kunne – lengre enn du trodde var mulig.

Jo mer spesifikk og målbar ditt mål er – jo større chance har du for å oppnå det.

Hvis du samtidig sir målet ditt høyt blir forpliktelsen større og nettopp forpliktelsen gir frihet. Samtidig gir det omgivelsene rundt oss mulighet for og støtte vorer ønsker og dermed kan de også vise forståelse for de fravalg der følger med. Dette støttende miljø er viktig. Tenk å ha velsignelse fra din nærmeste familie og venner. Hvor stor en forskjell vil det gjøre for deg?

”Problem fylte mål”

Prøv å unngå mål hvor de ytre ting er de viktigste. Du vil med stor sannsynlighet oppleve at når du har tjent den million, fått det store hus, fått jobben du ville at det ikke gir deg det du egentlig ønskede.

Prøv og tenk i følelser mer enn i ting!!

Hvis du brenner for det du gjør vil du oppnå mye av det du ønsker. Hva skjer der når du gjør det du elsker å gjøre? Hvordan har du det da?

Så min konklusjon er følgende.

  1. Finn ut av hva du vil – Vær spesifikk
  2. Finn ut av hvorfor du vil det
  3. Sett høye drømmene mål
  4. Finn frem til hvordan du når det du vil
  5. Lag en målstrek
  6. Si målet høyt

Hva er målet ditt?