Ambisjoner på speed


Jeg har inntrykk av at veldig mange mennesker lever et liv hvor de er i gang med en uoppnåelig jakt på den perfekte kroppen, jobben, kjæresten, ferien, null fettceller, synd eller latskap. Målet for mange er et liv fylt med lykke, glede, utfordringer og spenning og ingen nederlag, tap, sorger eller tomhet.

Jeg er nød til å være party-killer her. Det perfekte livet finnes ikke. I livet går det opp og det går ned. Livet er og blir en berg og dal bane på godt og vondt. Du får ikke kun gode dager, flat mage, den perfekte kjæresten og så videre. Du kan finne den perfekte kjæresten, men selv i forholdet med den perfekte kjæresten vil der være gode dage og mindre gode dager.

Hvorfor? Fordi vi er mennesker. Hverken mer eller mindre. Vi har følelser, tanker og holdninger. Derfor!

Vi er som et kraftverk

Noe der bekymrer meg personlig, er at fler og fler unge mennesker går rundt og blir syke av utbrenthet og konstante skuffelser. Årsaken til dette er den konstante jakten på å leve opp til andres idealer. Jakten på noe der er uoppnåelig, for andres idealer kan jo skifte med vinden. Denne jakten medbringer seg dessverre lavt selvfølelse og dermed lav selvtillit. Dette mange gange fordi vi føler vi ikke står for noe. Når man ikke føler en står for noe blir den indre dialogen mange gange lite konstruktiv og problem-orientert. Vi har en oppgave med å lære de unge mennesker som er fremtiden vår, å sette seg mål der gir mening for dem. Gjøre det som gjør dem glade og motiverte.

Vi må lære dem at vedvarende suksess, uansett form eller område i livet, aldri er en tilfeldighet. Det er et resultat av positive overbevisninger og holdninger som igjen styrker våre ferdigheter og handlinger. Og som tilslutt gir oss suksess og gode resultater.

Glede og motivasjon kan ikke kjøpes på butikken. Det må skapes. Det gode er, at vi mennesker er som et kraftverk. Et kraftverk har ikke strøm, det genere strøm. Vi mennesker er født glade, vi må bare tørre å genere mer av det sammen med motivasjon og kjærlighet. Vi har ikke motivasjon og kjærlighet, men vi har evnen til å genere det! Det må vi lære å gjøre!

Idealenes holdeplass

Hva gjør egentlig mennesker lykkelige?

Jeg tror det er veldig individuelt, men jeg tror samtidig at der er noen grunnleggende ting som gjør at vi mennesker kan komme oss tettere på det vi egentlig gjerne vil og oppnå et liv i balanse.

Kampen mot idealene starter tidlig. Hvem kryper først, hvem går først, hvem prater først, hvem sykler først and the list goes on. Jeg har inntrykk av at mange mennesker kjemper en daglig kamp for å «strekke til», for å leve opp til noen idealer der gjennom år har bygd seg opp i samfunnet. Vi skal leve opp til andre, vi skal se sånn og sånn ut, vi må ha en vis porsjon materielle saker og ting and the list goes on.

Det blir litt som «fixet» til narkomanen. Vi må ha og ha og ha og når vi får føler vi en kort følelse av tilfredsstillelse og lykke rus. Kort tid etter, POW, hverdagen er tilbake og den iherdige kampen for å leve opp til idealene starter igjen.

Jeg har selv vært den personen der skulle sikre meg at folk rundt fikk det de hadde bruk for. Sånn var det bare. Jeg tenkte ikke mye over det sånn sett. Det var blitt en del av meg. Men der manglet noe.

Personlig har jeg mistet moren min til kreft. Jeg har mistet besteforeldre og venner til kreft. Jeg har prøvd å gå ned med stress og vært sykemeldt. Jeg har startet egen bedrift uten å ha mye inntekt i en lengere periode. Jeg har vært gift i 10 år og vært sammen med kona min i totalt 20 år, og der har også her vært utfordringer, pressede perioder, gleder og ulykker (har to barn;-)). Ja, når jeg tenker over det har det faktisk vært mye opp og ned.

Jeg har lært meg med årene å styre de endringer der er skjet i livet mitt i den retning jeg ønsker meg. Jeg er blitt veldig mye tydeligere på å spørre meg selv HVORFOR jeg gjør det jeg gjør. Jeg har lært viktigheten av at tingene må gi mening

hypogonadism, hyperprolactinemia) generic cialis disease but with no.

. Og så setter jeg meg mål hele tiden. Jeg ikke bare snakker om dem, nei jeg skriver dem ned, visualisere dem og lave konkrete men enkle handlingsplaner. Det fungere som f… Ja, at jeg, strukturert, er begynt å sette meg attraktive mål har faktisk endret livet mitt og det er ikke til det dårlige!

«Lik» deg selv om du skal like noen!

I dag lever vi i et «liker» samfunn. Det er enkelt, men gjør det oss lykkelige og glade? Facebook er bra for mange ting, jeg tror bare ikke det grunnleggende er bra i forhold til å skape selvfølelse og derigjennom selvtillit og derigjennom lykke og glede. Det blir for enkelt. Det blir for distansert. Det blir for mye glansbilde. Og er det noe livet ikke er, er det et glansbilde!

Lykke og glede skapes ikke gjennom og leve opp til idealene, det skape gjennom lidenskap, lidenskap for noe der gjør deg glad. Da blir du lykkelig!

Jeg bruker ofte å stille mennesker jeg møter, som savner noe i livet sitt, følgende spørsmål: Hva om penge var uten betydning, hva ville du da ha gjort med livet ditt?

Først har de fleste vanskelig ved å svare. Etter noen minutter nærmer vi oss noe der ligner svar. De fleste sentrere seg om hva de gjerne vil ha, som i stort hus, stor bil, Iphone, Ipad and the list goes on. De er på vei ut av veien der idealene står i kø. De vil ha det fordi andre har det!

Kan vi leve uten de tingene?

Ja det kan vi da!

Jeg lurer nå inn et nytt spørsmål.

Hva vil du VIRKELIG bruke tiden din på?

Ahh, sir mange da. Jeg ville veldig gjerne synge mer, danse mer, hjelpe unge i den 3 verden med å komme i skole. Jeg ville veldig gjerne jobbe med mennesker, jeg vil veldig gjerne hjelpe de som har lite til å få et bedre liv, and the list goes on
.

Jeg tror vi må begynne å spørre oss selv, litt mer kritisk, HVORFOR vi gjør HVA vi gjør! Vi må finne lidenskapen i det vi gjør. Ofte betyr det for mange å slutte å gjøre det de gjør og det er skummelt, i hvert fald så lenge tankene er rundt å leve opp til idealene.

Men hey! Hva om vi kunne skape en verden for ungene våre, der det er helt ok å være lidenskapelige til noe, der det er helt ok å ville noe og ikke alltid ville det andre mener er korrekt? Forestill deg det!

Innerst inne vet alle hva de VIRKELIG gjerne vil! Vi må skape vår egen idealer og sette gang i kraftverket!

Vi må brenne for noe for å unngå å brenne ut!