Tricket som kan smadre alle hindringer på veien mot målet


Tenk på enn 1 til 10 skala
.

På 1 siden er der ikke annet enn et sløret, diset og diffus omriss av et fjell. På 10 siden, står du på toppen av fjellet og ser alt krystall klart, lytter til vinden og føler deg skarp.

Prøv nå å forestill deg at denne 1 til 10 skala representerer livet ditt eller arbeidsplassen din.

Hva er krystall klart og hva er sløret?

(Tenkepause, la det synke inn og se det for deg.)

Mål-klarhet gir fokus og fokus gir seire

Når det kommer til prestasjoner og prosesser som skal sikre deg å oppnå det du ønsker deg, er noe av det mest powerfulle der finnes å ha krystall klarhet på dine mål. Der finnes ikke noe mer frustrerende og drepende enn uklare og diffuse mål når det kommer til uforløst potensial. Diffuse mål skaper middelmådighet hvor imot klare og tydelige mål skaper ekstraordinære ting.

Å ha klarhet over målene dine gir deg en utstrakt grad av fokus.

Prøv å stopp å tenke i to-do-lister og gjøremål, bare et kort øyeblikk. Ta et stek tilbake fra tid og innsats tankesettet. Klart du har det travelt, du er den der klarer alt for alle, du gir av deg selv og du vil at folk skal kunne regne med deg. Du er supermann på alle områder og den der tilfredsstiller alle andres interesser. Det høres sikkert voldsom ut, men sannheten er, at du da med stor sikkerhet lever et reaktivt liv på mange områder.

Du lever i andres mennesker agendaer og jobber for å innfri deres mål.

Å ha klarhet over målene dine gir deg en utstrakt grad av fokus. Den gir deg en fornemmelse av ro og balanse.

Klarhet på dine mål gir deg både håp og retning. Du vet alltid hvor du er og du kan enkelt identifisere de nødvendige neste skritt du må ta for å nå målene dine. Hvis du sliter, kjemper du deg tilbake. Om du faller, reiser du deg rett opp. Om du mister orienteringen, vet du hvordan du fort skal finne tilbake til den rette kurs.

Prøv å bruk 5 min på å gjøre denne øvelsen:

  1. Tenk på et simpelt og enkelt mål du kan innfri på kort tid. Velg et mål der vil komme andre til gode på en eller annen måte. En liten håndskreven hilsen. En hurtig og kort e-post. Noen oppmuntrende ord til noen tett på deg. Et smil eller et kompliment til den neste du går forbi. Blomster til din kjære etter jobb. Hva som helst, så lenge det er en liten ting og har et eller flere andre mennesker i fokus.
  2. Før du utfører hva enn ide du har fått, stopper du opp i noen sekunder og visualisere det der kommer ut av det. Hva skjer i det øyeblikket du har gjort det? Se det for deg krystall klart. Vær spesifikk på hvilken følelse motpartens følelser gir deg. Merk omgivelsene. Se filmen for deg i hodet ditt.
  3. Gjennomfør det du har satt deg for.

Om du ikke har gjort det enda, skal du ikke lese videre for da vil resten ikke gi noen mening for deg.

Gjorde du det? Prøv da å stopp opp og tenk på hvordan klarheten på målet påvirket utfallet. Hadde du bedre intensjoner? Var dine tanker og holdninger annerledes. Gikk du til oppgaven med større glede og bedre forventninger?

Hvordan følte motparten det? Ble vedkommende glad? Gjorde du dagen til personen bedre? Ble din dag bare litt bedre fordi du gjorde eller sa noe oppløftende til en annen person?

Nå tenker du sikkert, det var bare en lille fille ting jeg gjorde. Hva har det med å ha klarhet på målet å gjøre? Jeg kunne jo ha gjort dette uten denne lille øvelse.

Til det vil jeg si to ting. 1) Du ville ikke ha gjort og 2) Det er ikke tanken med dette heller.

Jeg prøver bare å øke bevisstheten din

– depression buy viagra online medications such as yohimbine have been utilized.

. Øvelsen var liten i dette tilfelle. Jo større målet ditt er, desto større klarhet trenger du for å gjennomføre og innfri målet. Det er tanken bak.

Diffuse mål betyder at du har disse ideer kjørende rundt i bakhodet ditt. Klare og tydelige mål kan du se for deg om de virkelig er viktige.

Diffuse mål hindrer deg i å se det første skritt i prosessen mot innfrielse. Klare og tydelige mål hjelper deg med å se hele veien.

Diffuse mål gjør det vanskelig å få begynt. Klare og tydelige mål gjør at du slett ikke kan vente med å begynne.

Diffuse mål betyr nederlag første gang du møter motgang. Klare og tydelige mål betyr at du gjør hva enn det krever for å komme ditt du vil.

Velg et mål, stort eller lite, spiller ingen rolle. Gjør det nå og her. Med en gang!

Bli krystall klar på hvordan sluttresultatet ser ut og føles. Beskriv det for deg selv inntil minste detalj. Se det. Føl det. Lukt det. Gi det farge, liv og bevegende og fleksible dele.

Få klarhet over målene dine og du kan endre verden på alle mulige områder, uansett.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *