5 tipp til deg som er i tvil om du skal finne en ny sjef


Er du super glad for Jobben din? Har du høy arbeidsglede, i hvert fald de fleste dager? Har du en masse energi til både dine arbeidsoppgaver og kolleger? Hvis du kan svare ja til ovennevnte er alt jo godt, men mange går dessverre rundt med en helt annen følelse. De har mistet energien, mistet arbeidsgleden og ville være lykkeligere hvis de sagde deres jobb opp!

Manglende arbeidsglede skader helbredet ditt

Manglende arbeidsglede er ikke bra for deg – det går ut over både din generelle livsglede og helbredet ditt. Vitenskapelige undersøkelser viser, at det kan påvirke din nattesøvn, dit immunforsvar og når det er verst kan gi deg alvorlige sykdommer som cancer, type 2-diabetes og hjertesykdommer. (Kilde)

Men selv om du har mistet arbeidsgleden, kan det noen ganger være vanskelig å ta det neste skritt – det kan være vanskelig å si opp jobben. Ikke desto mindre kan det være det, som er den eneste riktige løsningen – men hvor når vet du om tiden er kommet?

Skal – skal ikke

Svaret er, det vet du aldri… Der finnes ikke en formel du kan bruke, og heller ikke et tidspunkt som er optimal – det er det faktisk sjeldent. Kanskje har du ikke en annen jobb på hånden, kanskje har du akkurat kjøp deg nytt hus, du er gravid eller har helt andre årsaker, der vanligvis vil fortelle deg, at du skal bli i din nåværende jobb – så er du i det minste er sikret din månedlige inntjening. Så om du skal bli i jobben din eller si opp, vil alltid være en vurderingssak.  Og når du har tatt beslutningen, er din viktigste oppgave, å gjøre det til den riktige beslutningen – også selv om det rett sikkert av og til vil være vanskelig.

Kanskje vet du allerede hva du skal gjøre… Hvis du virkelig kjenner etter vet du sikkert om det er tid til si opp eller ikke. Kald det intuisjon eller magefornemmelse – du hører konstant din indre stemme sige: ”Stopp nå, si opp, kom videre – det forandrer seg jo aldri ” .

Å si opp er siste utvei

Skal du så bare si opp når arbeidsgleden blir borte? Når du første gang hører din indre stemme si stopp? Nei, ikke uten å forsøke å fikse det. Gjør alt hva du kan for å finne arbeidsgleden igjen, og tag en prat med dem i bedriften som kan hjelpe deg med å gjøre noe med det.

Noen ganger er det prosederer/arbeidsganger som drener energien, andre ganger er det mennesker som påvirker din arbeidsglede negativt. Uansett hva er det din plikt å si ifra og gjøre noe med det – hvis ikke du gjør noe, skjer der heller ikke noe

Smoking cheap viagra always or.

.

Hold ikke deg selv tilbake

Og hvis du så har gjort alt hva som står i din makt, for å endre på det som ødelegger din arbeidsglede, men der ingenting skjer
. Ja, da er der kun en utvei – si opp! Du gjør ikke noen en tjeneste ved å bli – hverken deg selv, din familie, dine kolleger, din sjef eller den bedrift du er ansatt i. Lad ikke dårlige unnskyldninger holde deg tilbake.

5 tipp til deg som er i tvil om du skal si opp:

1. Der er aldri et godt tidspunkt.

2. Dropp tanken om å være 100% sikker.

3. Lytt til din intuisjon.

4. Merk om din manglende arbeidsglede er begynt å påvirke humøret ditt – på sikt vil det kunne påvirke helbredet ditt.

5. Overvei hva det vil bety for deg å si opp, men overvei også hva det vil bety for deg og dine omgivelser om du blir i en jobb du hater.

Jeg har talt med flere som har sagt opp jobben deres, og som etterpå var 100% sikre på at de tok den riktige beslutningen, men jeg har aldri møtt noen som etterpå har ønsket, hadde blitt værende. Jeg har sågar hørt om en medarbeider som ble fyret, med det argument at han med sitt dårlige humør ødela kollegenes arbeidsglede – han var etterfølgende takknemlig, men hadde ikke underveis selv Innset at han var kjørt sur i jobben.  Han fortalte at han selv skulle ha sagt opp for lenge siden.

Husk at tingene må gi mening for deg og du må omgi deg med folk som gir deg noe. Gir det ikke mening og gir folk rundt deg ikke nok, ja da må du vurdere fremtiden din.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *