Formelen for suksess er annerledes enn flertallet tror

Konvensjonell visdom forteller oss at om vi jobber hardt nok, lenge nok, vil vi få suksess og om vi er suksessfulle vil vi bli glade. Om vi bare kan finne den perfekte jobben, oppnå forfremmelse, få den lønnsforhøyelse, tape de 6 kilo så vil glede og lykke følge etter.

Nylig forskning viser bare at dette tankesett ikke kan bli mer feil! Det viser seg at det fungerer stikk motsatt. Formelen for suksess som folk flest kjenner den er feil.

Forskningen innen spesielt positiv psykologi har vist at når vi har et positivt tankesett, så blir vår hjerne mere engasjert, kreativ, motivert, energisk, motstandsdyktig og produktiv når vi er på jobben.

Og dette er ikke blott tom prat uten hold i virkeligheten. Oppdagelsen har vist seg igjen og igjen etter grundig forskning innen psykologi, nevrologi, management studier og på bunnlinjer hos bedrifter verden over.

Prøv blott å følg med på folk rundt deg. Lytt etter og du vil ofte høre ordene; Om du bare jobber hardt nok vil du bli suksessfull.

Suksess først, glede og lykke deretter.14899866-business-man-writing-success-by-many-process-idea-vision-teamwork-partner-goal-marketing-analysis-re-Stock-Photo

Hvis suksess fører til økt glede og lykke, da ville alle medarbeidere som får en forfremmelse, hver en student som oppnår et akseptabelt avgangsbevis, hver og en som noensinne har innfridd et mål av noen art være glade og lykkelige. Men for hver en seier flyttes grensen for hva som er godt nok lengre og lengre vekk ifra oss og da blir gleden og lykken vi jakter plutselig mer og mer usynlig i horisonten.

Prøv å se deg rundt. Flere og flere er ulykkelige på jobben sin. Flere og flere studenter har angst og depresjon. Flere og flere får lykkepiller. Faktisk er depresjon, ifølge WHO i dag verdens nest største sykdom. Og innen 2020 vil depresjon være verdens største sykdom!

Den lar vi stå et øyeblikk.

135.000 norske arbeidstakere har suicidale tanker relatert til mistrivsel på arbeidsplassen.

Advokater har tre ganger høyere depresjons-rate enn det gjennomsnittlige arbeidslivet ellers.

Kan det være fordi vi jakter de feile tingene? Til de grader ja!

I dag vet vi at glede, lykke og optimisme er forløperen for suksess og det takket være imponerende forsknings resultater som er kommet til syne i de seneste 10-15 år.

Glede, lykke og optimisme er faktisk driveren for prestasjoner og måloppnåelse og det gir oss en stor konkurransefordel i forhold til de som ikke er glade, lykkelige og optimistiske. Glede og lykke får vår hjerne til å arbeide bedre og til å hjelpe oss mer i jakten på suksess.

Arbeidsglede er med andre ord noe som gir bedrifter en konkurransefordel!

Hvorfor jobber vi da ikke for å bli gladere og lykkeligere?

Det tror vi også vi tror vi gjør. Formelen for suksess er bare ikke hva folk tror den er og det er et problem. Et stort problem!

Hva venter vi på?

Går du rundt og venter på at du selv og dine kolleger skal bli glade og lykkelig begrenser du, mens du venter, din hjernes potensial for suksess. Så lenge du tror og jobber ut ifra at hard jobbing skal gi suksess, så lenge vil du begrense dine muligheter for å bli gladere, lykkeligere og mer optimistisk.

Simpelthen fordi det fungerer den andre veien rundt.

Glede, lykke og optimisme avler suksess!

Og penger kan ikke kjøpe glede, lykke og optimisme!

Tenker du nå. Skal jeg da stoppe med å jobbe hardt i fremtiden. Svaret er nei. Du skal blott sørge for du er glad når du gjør det.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *