Fokuset som gir deg en god start på det nye året

Starten av et nyt år er et riktig godt tidspunkt at gjøre status over det forgangne år og samtidig se fremover. Når du er glad på jobben, er du mer effektiv og suksessfull også. Du er også gladere i fritiden og har et bedre helbred.

Dessverre har vi en tendens til at se tilbake og især fokusere på de ting som ikke gikk så bra. Huske på det vi burde have gjort. De mål vi ville ha nådd. Fremskrittet som ikke kom.

Mye av gleden vår kommer av å verdsette de gode tingene vi har og gjør. Naturligvis skal du også sørge for at forbedre din situasjon og løse eventuelle problemer, men det er like viktig å kunne sætte pris på de ting, som allerede fungerer bra.

Det er ikke lett. Negativity bias er en av ​​de mest veletablerte psykologiske fenomener, og det betyr ganske enkelt, at vårt sinn setter av mer mental fokus til det dårlige end det gode. Våre tanker går automatisk til problemer, ergrelser, trusler og frykt, men det å huske og verdsette det gode i våre liv krever en innsats og fokus.

Finn de gode tingene slik du kan eliminere de dårlige

Jeg tror på, ​​du kan oppnå mye mer gjennom å snu fokus 180 grader. Derfor får du her mitt bud på en øvelse som med garanti vil skape mer arbeidsglede, glede generelt og dermed bedre prestasjoner i 2019.

Tenk tilbake på ditt arbeidsliv i 2018 og besvar følgende 10 spørsmål. Det fungerer best, om du tar deg tid til at gjøre det, og skriv gjerne dine svar ned på papir eller i et dokument. Og vil du ha feedback på svarene dine er du mer enn velkommen til å kontakte meg, da tar jeg gjerne en prat med deg om dette:

  1. Hva er gått veldig bra på jobben for deg det siste året?
  2. Hva har du gjort, som du har vært stolt av?
  3. Hvem gjorde du en forskjell for?
  4. Hvilke nye ferdigheter har du tilegnet deg faglig?
  5. Hvordan har du utviklet deg personlig på jobben?
  6. Hvem har hjulpet deg på jobben i 2018?
  7. Hvem har du sett opp til faglig på jobb?
  8. Hvilke 5 ting fra arbeidslivet ditt i 2018 vil du gjerne ha mer av i 2019?
  9. Hvilke 5 ting fra arbeidslivet ditt i 2018 vil du gjerne ha mindre av i 2019?
  10. Hva vil du helt spesifikt gjøre for å skape mer arbeidsglede for deg selv og andre i 2019?

Mange mennesker har en forestilling om at de skal jobbe hardt for å bli suksessfull – og at suksess vil gjøre dem glade. De tar med stor sannsynlighet feil. Undersøkelser viser nemlig at gleden booster suksess mye mer enn suksess booster glede.

Derfor. Gjør arbeidsgleden til din førsteprioritet i din karrière. Fordi hvis du er glad på jobben, har du mer suksess på jobben og mest sannsynlig i livet generelt.

Here you can read the blogg in english written by my partner Woohoo INC

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *